Schema de mita din jurul Parlamentului European si care pana acum era legata de Qatar si Maroc a functionat cel putin din 2018 si a inclus si Mauritania, a informat miercuri ziarul belgian Le Soir, citat de EFE, informeaza Agerpres.
Presupusul lider al gruparii, aflat in prezent in arest, fostul deputat socialist italian Pier Antonio Panzeri, a primit 25.000 de euro din aceasta tara, potrivit unor fragmente din declaratia facuta in fata autoritatilor de catre un alt inculpat, Francesco Giorgi, aflat si el in arest preventiv.
Pe langa banii pentru Panzeri, ambasadorul Mauritaniei la Bruxelles i-a platit chiria unui apartament la Bruxelles lui Giorgi – partenerul sentimental al eurodeputatei socialiste elene Eva Kaili, fosta vicepresedinta a PE – care era totodata angajatul lui Panzeri in calitate de asistent parlamentar, pana cand Panzeri si-a incheiat mandatul in 2019.
Panzeri, care conform marturisirilor ajunse in presa ar fi recunoscut ca ar fi facut lobby pentru Qatar pe langa Maroc in schimbul banilor, a declarat ca a facut acest lucru doar de la sfarsitul lui 2019, adica de cand nu mai era europarlamentar, si ca ar fi primit doar 50.000 de euro. Totusi, conform marturiei lui Giorgi, citata de Le Soir, Panzeri s-ar fi angajat sa actioneze in favoarea Qatarului inca din 2018, iar platile pentru serviciile sale au fost facute de la inceputul lui 2019, in numerar.
Contactul din Qatar era presedintele de atunci al Comitetului National pentru Drepturile Omului si actualul ministru al muncii, Ali bin Samikh Al Marri, care pe 14 noiembrie, inaintea inceperii Cupei Mondiale de Fotbal, a participat la o dezbatere la Comisia pentru Drepturile Omului din legislativul european prezidata de europarlamentara socialista belgiana Maria Arena, o apropiata a lui Panzeri.
Cu cateva zile inainte, politicianul qatarian a postat pe Twitter un comentariu si o fotografie, acum celebra, a unei intalniri la Doha cu Eva Kaili, inculpata si ea in dosarul de coruptie privind presupuse sume de bani oferite de Qatar si Maroc unor oficiali si functionari europeni si aflata in prezent in arest.
In cadrul anchetei legate de presupuse sume de bani oferite de Qatar si Maroc unor oficiali europeni pentru a influenta decizii ale institutiilor UE, au fost efectuate circa 20 de perchezitii si au fost confiscate sume de bani cash de peste 1,5 milioane de euro, echipamente informatice si telefoane.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…