Toader a cazut si mai jos, acum il slugareste si pe Serban Nicolae. Ce spune despre cele 300 de dosare deschise magistratilor de DNA

news

Ministrul Tudorel Toader considera ca existenta a 300 de dosare in care sunt achetati magistrati, aspect mentionat de procurorul Marius Iacob in proiectul pentru sefia DNA, ar justifica impotrivirea fata de infiintarea unei sectii speciale de anchetare a magistratilor. Aceasta sectie va lua fiinta ca urmare a modificarilor legislative initiate de Serban Nicolae.

„Nu am ce sa comentez decat ca am aflat si eu ca sunt 300, dar cred ca a spus 300 de dosare care trebuiesc transferate si intr-o cauza pot fi mai multi faptuitori autori suspecti ce or fi dansii. La momentul la care va avea loc transferul sigur o sa vedem la ce se refera respectivele cauze. Evident ca si mie mi se par foarte multe, evident ca nu am stiut nici unul dintre noi asa ceva si tot evident cred este si faptul ca asa se poate justifica impotrivirea ca respectiva sectie sa se infiinteze la Ministerul Public”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, citat de Mediafax.

In prezent, la Directia Nationala Anticoruptie sunt inregistrate aproximativ 300 de dosare in care sunt anchetati magistrati, a precizat Marius Iacob, procurorul-sef adjunct al DNA, in proiectul de management pentru sustinerea candidaturii la sefia DNA.

Infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) duce la modificarea competentei DNA cu privire la persoanele care detin calitatea de judecator sau procuror, transmite procurorul sef adjunct al DNA, in proiectul de management pentru sustinerea candidaturii la sefia DNA.

Legea 207/2018 prevede si obligatia Directiei Nationale Anticoruptie de a inainta cauzele in care sunt cercetati magistrati, la momentul la care sectia devine operationala, spune Marius Iacob, care precizeaza ca, in prezent, la Directia Nationala Anticoruptie sunt inregistrate aproximativ 300 de cauze care se afla in aceasta situatie.

„Pentru ca se modifica in acest mod competenta Directiei, si dispozitiile referitoare la organizarea DNA din Regulamentul de ordine interioara trebuie modificate urgent, intrucit Serviciul pentru combaterea infractiunilor in justitie trebuie desfiintat, iar intreaga activitate a Sectiei de combatere a coruptiei trebuie regandita”, potrivit sursei citate.

Vineri, ministerul Justitiei a anuntat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie si ca procedura va fi reluata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: