„Domnule Dragnea, este clar ca n-ati plecat ca prostul din Parlament”. Mesajul unei deputate USR adresat drept in fata liderului PSD
Camera Deputatilor a adoptat, luni seara, Legea Offshore cu u 175 voturi pentru, 30 impotriva si 30 abtineri. Abtinerile au venit din partea USR, care la acuzat pe Dragnea ca a negociat „in spatele usilor inchise” prevederile acestei legi.
„E clar ca n-ati plecat ca prostul din Parlament. Liviu Dragnea ne-a demonstrat astazi ca toate companiile care vor sa-si rezolve o problema trebuie sa treaca prin biroul dumnealor. Am un mesaj pentru dumneavoastra, domnule Anton Anton (n.red. ministrul energiei), daca mai vedeti investitori straini, sa-i trimiteti la domnul Liviu Dragnea. Daca mai vedeti investitori chinezi prin lifturi, sa-i trimiteti la Liviu Dragnea, ca-i rezolva dumnealui”, a spus deputatul USR Cristina Pruna de la tribuna Parlamentului.
Liviu Dragnea se afla in sala, in timp ce sedinta Camerei Deputatilor era condusa de Florin Iordache. El a anuntat anterior, intr-o conferinta de presa, care sunt prevederile principale din Legea offshore.
Astfel, creditul fiscal este eliminat, este introdus un impozit pe venituri suplimentare, iar statul ar urma sa incaseze peste 20 miliarde de dolari din exploatarile offshore, a anuntat Dragnea.
Creditul fiscal, o masura din varianta de lege adoptata de Senat, va fi eliminat, fiind o masura discriminatorie, considera Dragnea.
”Creditul fiscal era profund discriminatoriu pentru celelalte companii din Romania. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimentare (…) Statul roman ar urma sa incaseze 13,2 miliarde de dolari. (…) La aceste sume, care reprezinta impozitul pe venituri suplimentare, se adauga redeventa, estimata la 230 milioane de dolari pe an. Inmultit cu 20 de ani, inseamna 4,6 miliarde dolari, adica un total incasat de staul de roman de 17,8 miliarde de dolari”, a spus Dragnea.
La aceasta se adauga ale venituri generate pentru statul roman din impozite pe profit, impozit pe venit, dividende, contributii sociale, estimate la minimum 2 miliarde de dolari. Astfel, suma totala incasata de statul roman va depasi 20 de miliarde de dolari, potrivit estimarilor liderului PSD.
In plus, 50% din productie ar urma sa fie tranzactionata in Romania iar o parte din sume ar urma sa mearga spre fondul destinat parteneriatelor public-private, potrivit masurilor prezentate luni.