Familia lui Andrei Gheorghe ii respecta dorinta jurnalistului. Acesta va fi incinerat
Trupul neinsufletit al jurnalistului Andrei Gheorghe, care a murit luni, la varsta de 56 de ani, va fi depus joi si vineri la Galeria Mobius din strada Mendeleev D.I. nr 2, sector 1, Bucuresti, potrivit unui anunt publicat pe pagina sa de Facebook.
Sambata dimineata, la ora 10.00, la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici, el va fi incinerat, asa cum si-a dorit, anunta News.ro.
„Salutare, Natiune! Fiul tau Andrei a plecat dintre noi, a plecat asa cum a venit, ca o explozie care nu stie sa ceara voie la nimic. Fiul tau Andrei a fost ssi fiu rispitor si cel mai blajin crestin. Fiul tau nu s-a temut sa fie liber, sa spuna ce crede, sa traiasca cum crede. Si-a iubit copiii, familia, si femeile, radio-ul, tv-ul, presa scrisa si online-ul, filmele si toate manifestarile culturale inteligente. Iubea si stiinta sau poate mai degraba o respecta, nimic din ceea ce merita nu a scapat neiubit de Andrei. Si da, stia sa certe pe masura iubirii sale, putea certa de la cel mai mic puradel pana la tine, Natiune. Certa somand o schimbare, nu-i facea placere, spera ca ceilalti sa inteleaga, sa evolueze, sa creasca, chiar si impotriva dorintei sau putintei lor. Asa era el, Natiune, fiul tau Andrei, iubitul meu barbat, minunatul lor tata, si senzationalul vostru coleg mai mare, dar nu atat de mare incat sa fi trebuit sa plece… Statea prost cu rabdarea, s-a grabit…”, este mesajul publicat pe contul sau de fosta sotie, Petruta Gheorghe.
Omul de radio si televiziune Andrei Gheorghe a marcat destine, a debutat destine, a enervat persoane si personaje, a fost marinimos, arogant, sincer, a fost o forta, o gandire justa, a fost vocea FM-ului romanesc, este ceea ce au scris si au transmis pe retelele de socializare colegii, prietenii si rudele acestuia. Intre cei care au vorbit despre Andrei Gheorghe s-au numarat: Razvan Exarhu, Vlad Petreanu, regizorul Tudor Giurgiu, Catalin Striblea, Serban Huidu.
Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti (sectia rusa-engleza). Si-a inceput activitatea jurnalistica in 1991, ca reporter special la Radio Constanta, unde a ramas pana in 1993. A realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanta („Videomania”, „Vineri 13”), Pro FM Bucuresti (1996-2002; „Midnight Killer”, „13-14”) si „Lantul Slabiciunilor” la Pro TV.
Intre 2002 si 2003, a realizat, la Antena 1, emisiunea “Gheorghe” si a reluat emisiunea “13-14”, mai intai la Radio 21, si apoi la Radio Total (2005-2006).
A jucat si in filme. A avut un rol secundar in filmele “Amen” (2002), de Costa Gavras, “Tinerete fara tinerete” (2007), de Francis Ford Coppola. Andrei Gheorghe a realizat si un scurtmetraj, in 2008, “Dubla personalitate”.
Volumul sau “Midnight Killer – Banalitatea s-a nascut la oras”, insotit de un CD audio in colectia “Ego Publicistica” de la editura Polirom, a fost publicat in 2006. Jurnalistul a fost in 2010 si consilier al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare.
A revenit in radio in 2014 pana in 2016, si a realizat la Pro FM matinalul alaturi de Greeg.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.