„Psihoza informationala”. Atac hibrid in desfasurare contra Romaniei: „In 3 zile, explozie de 230 de videoclipuri si 10.5 milioane de vizualizari pe TikTok legate de tema #razboi”

news

Calin Georgescu, SENS, votanti, pacaliti, Tik Tok

Sorin Ionita (Expert Forum) avertizeaza ca pe reteaua TikTok a explodat numarul de clipuri cu informatii false despre o pretinsa mobilizare a tinerilor romani pentru a fi trimisi la razboi. In doar 3 zil, intre 6-8 decembrie, numarul de vizualizari pe aceste subiecte false a sarit de 10 milioane.

„De trei zile incoace se pompeaza resurse masive in naratiunea alarmista SE MOBILIZEAZA TINERII SI REZERVISTII CA SA-I DUCA LA RAZBOI IN UCRAINA, adica o chestie reciclata din Rep Moldova, unde campania anti-referendum a marsat puternic pe ideea UE = NATO = RAZBOI, deci nu votati Maia Sandu.

Daca tot aveau textul si clipurile pe limba romana, de ce sa nu le dea drumul si aici? Dealtfel se vede ca imaginile sunt ori banale, de la parada de 1 decembrie, ori filmate vara.

Noi la EFOR am gasit in perioada 6-8 decembrie o explozie de 230 de videoclipuri si 10.5 milioane de vizualizari pe TikTok legate de tema #razboi. Asta doar in trei zile; asistam la o noua ofensiva cu target spre segmentele sociale relevante.

Desi n-avem canale preferentiale cu reteaua am putut documenta vreo 70 de surse, pe care le-am trimis CNA si ANCOM pentru stiinta si masuri de luat mai departe”, a precizat Ionita.

Expert Forum a venit cu alte precizari:

„NU avem o mobilizare pentru interventia Armatei Romane in Ucraina! Este vorba despre un delir al unei grupari extremiste, care incearca sa creeze haos si proteste violente in Romania. Doar noi am gasit 230 de videoclipuri cu peste 10 milioane de vizualizari in ultimele 3 zile pe TikTok.

Stim ca este o perioada extrem de tensionata social, dar va incurajam sa verificati informatiile virale din aceste zile! Evitati sa distribuiti stiri inainte sa le verificati!

Narativa falsa care circula in ultimele 3 zile: ‘Biden incearca sa bage NATO in razboi prin Romania si sa nu mai plece de la conducerea SUA.’

Faptele contrazic aceasta psihoza informationala:

•⁠ ⁠Imaginile cu tehnica militara sunt DOAR de la parada de 1 Decembrie!

•⁠ ⁠MaPN confirma ( Ministerul Apararii Nationale) ca nu incepe recrutarea tinerilor sau a rezervistilor pentru a fi trimisi in Ucraina.

MApN: Aceste dezinformari sunt false si fac parte dintr-o campanie de manipulare pe retele sociale, in special pe TikTok, cu scopul de a induce panica si nesiguranta”, a transmis EFOR.

Reamintim ca teoria privind faptul ca „Biden incearca sa bage NATO in razboi prin Romania si sa nu mai plece de la conducerea SUA” a fost lansata de Calin Georgescu, sambata seara, la Realitatea Plus.

Ministerul Apararii Nationale a atras atentia, duminica, ca pe platforma TikTok circula noi dezinformari.

„Semnalam noi incercari de dezinformare, in mediul online, in special pe platforma TikTok, prin care diferite inregistrari ale unor deplasari de tehnica militara, realizate in zile anterioare, sunt prezentate in mod fals ca fiind realizate astazi, 7 decembrie.

Spre exemplu, imaginile surprinse in prima filmare in Bucuresti sunt realizate in dimineata zilei de 1 decembrie, si reprezinta deplasarea mijloacelor de lupta din dotarea Armatei Romaniei si a unor armate aliate care au facut parte din blocul de parada. Tancurile si masinile blindate din imagini se deplasau catre Piata Presei Libere, pentru constituirea dispozitivului de defilare care a trecut pe sub Arcul de Triumf, cu ocazia Paradei Militare Nationale.

Alte imagini distribuite masiv pe platforma TikTok surprind imagini filmate in urma cu mai mult timp, care, in mod similar, sunt prezentate ca fiind realizate astazi, 7 decembrie.

O alta tema reluata si astazi pe platformele digitale online, inclusiv in cadrul unor emisiuni de tip podcast, se refera la asa-zise pregatiri iminente pe care Ministerul Apararii Nationale le-ar face pentru recrutarea tinerilor intre 18 si 35 de ani sau mobilizarea rezervistilor in vederea trimiterii acestora pe frontul din Ucraina.

Toate aceste informatii sunt false!

Asa cum am informat si in postarea anterioara, aceste manipulari raspandite pe retelele digitale, in special TikTok, inclusiv ca parte din campanii sustinute de actori statali cu o agenda contrara suveranitatii Romaniei si impotriva NATO, au rolul de a intretine o stare de incertitudine si de a induce panica in randul opiniei publice.

In cazul in care astfel de dezinformari vor mai aparea, vom continua sa le semnalam”, a transmis Centrul Inforadar al MApN.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: