Razbunarea mafiei rosii. Cum a ajuns „penala” dupa ce a penalizat firma lui Sebastian Ghita cu un milion de euro pentru nereguli la un contract cu MAI
Propaganda PSD a declansat un amplu atac impotriva Adrianei Miron, colaboratoare apropiata a primarului Brasovului, Allen Coliban (USRPLUS), sustinand ca acesta a angajat o „penala”. Povestea Adrianei Miron este tulburatoare si revoltatoare, aratand cum retelele de crima organizata au influente in toate structurile statului roman.
In ultimele zile, propaganda PSD a lansat atacuri violente la adresa lui Coliban, reprezentant de seama al USRPLUS, acesta fiind acuzat ca a angajat o „penala” in functia de director executiv in cadrul Primariei.
Jurnalista Laura Stefanut a relatat insa care este adevarul in cazul Adrianei Miron, o poveste profund tulburatoare despre modul in care functioneaza statul roman.
„Adriana Miron era functionara la stat cand, prin 2010-2011, a constatat nereguli in desfasurarea unui contract dintre firma lui Sebastian Ghita, Teamnet si Ministerul Afacerilor Interne. Pe scurt, era vorba de achizitii publice facute ilegal, iar la acel moment Adriana Miron coordona departamentul Management financiar, de control si antifrauda din Autoritatea de Management pentru Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.
In urma raportului de verificare, Adriana Miron a aprobat penalitati de 1 milion de euro.
A fost chemata imediat la cabinetul ministrului MAI, spune ea, unde a fost mustrata ca a indraznit sa aprobe penalitati cand vine vorba de un contract MAI si i s-a cerut sa se razgandeasca. In loc sa cedeze, Adriana Miron a cerut unor noi organe de control sa analizeze contractul problema (Minister Finante si Anap). Noile controale au reiterat concluzia initiala, la pachet cu amenzile usturatoare.
De aici a inceput cosmarul Adrianei Miron. Daca penalizezi coruptia, sistemul va porni sa te striveasca.
Initial s-a trezit cu plangeri la DNA, care s-au incheiat in favoarea ei. Apoi s-a gasit un nene care sa depuna marturie ca la un moment dat Miron ar fi semnat niste foi de pontaj in locul unui angajat, cu un prejudiciu pentru stat de 1.470 lei.
A fost condamnata la 2 ani de inchisoare. In mod incredibil, a pierdut la toate instantele de judecata din Romania.
Dar a persistat in dorinta pentru dreptate si a avut puterea sa mai mearga si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului — CEDO este acea institutie unde pot cauta dreptatea cetatenii europeni dupa ce pierd la toate instantele nationale. CEDO nu accepta orice caz, doar pe acelea unde prejudiciul pentru cetatean e semnificativ.
CEDO a considerat ca statul roman a nedreptatit-o pe Adriana Miron si l-a pus sa ii plateasca penalitati.
Dar sistemul nu a uitat-o! Cand noul primar al Brasovului, Allen Coliban a chemat-o in echipa lui pe Adriana Miron, sistemul s-a dezlantuit — probabil se simtea, pe buna dreptate, amenintat de o asemenea femeie.
Ei bine, daca cititi presa locala, daca cititi declaratii de politicieni, auziti cum Coliban si-a luat o ‘penala’, o ‘condamnata’ in echipa. Va dati seama cum sistemul nu uita si se foloseste de armate de oameni servili si manjiti sau doar ignoranti, pentru a perpetua nedreptatea si pentru a strivi demnitatea unui om.
Nu se lasa. Sper ca nici primarul Brasovului sa nu cedeze in fata manipularilor si sa tina cu mandrie in echipa lui o femeie cu poveste de eroina care radiografiaza sistemul care tine Romania captiva. O poveste la care ne minunam, ne revoltam si cel mai probabil nu am vrea sa traim ceva similar”, a relatat Laura Stefanut.
Primarul Allen Coliban a explicat si el care este adevarul in cazul Adrianei Miron.
„Astazi, in aceeasi parte a presei, a aparut un alt subiect: doamna Adriana Miron, director executiv in cadrul Primariei, detasata de la Agentia Metropolitana Brasov, ‘este penala’ – citat din titlurile presei.
Situatia sta in felul urmator: Adriana Miron, in 2011, in calitate de director adjunct in cadrul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, a aprobat, in urma unui raport de verificare, penalitati de un milion de euro intr-un contract dintre MAI si TeamNet, firma lui Sebastian Ghita, infractor fugar. In urma acestei decizii, sistemul de atunci a incercat de mai multe ori sa o elimine pe Adriana Miron, pentru ca cel mai probabil deranja. Totul s-a incheiat cu un proces pe care CEDO l-a considerat inechitabil, procesul in urma caruia a primit o sentinta de 2 ani de inchisoare cu suspendare. De atunci, institutia reabilitarii a intrat in functiune, cazierul doamnei Miron fiind, in acest moment, curat.
Dupa ce a epuizat toate caile de atac din justitia romana, s-a indreptat spre CEDO. Curtea a admis actiunea (lucru care se intampla foarte rar, cazurile fiind sub 2%), a constatat incalcarea de principiu a echitatii procesului in care a fost condamnata (deci i-a dat dreptate) si a dispus compensatii materiale de 6500 de euro, reprezentand daune aduse doamnei Miron.
Am avut toate aceste informatii in momentul cand dansa a fost detasata in cadrul Primariei, informatiile fiindu-mi oferite chiar de dansa, intr-un dialog cat se poate de onest si de transparent.
Avand in vedere atat CV-ul si experienta doamnei Adriana Miron, cat si implicarea de pana acum, consider ca prezenta ei in aparatul administrativ este de mare folos. Din punct de vedere moral, legal si profesional, am toate argumentele pentru a sustine acest lucru, chiar daca asta inseamna ca vom continua deranjarea unor interese ce nu au legatura cu interesul legitim al cetateanului”, a scris Allen Coliban pe Facebook.