Clotilde Armand, atacata violent de Emil Constantinescu: „Aberatii, minciuni, demagogie de cea mai joasa speta”. O ameninta cu plangeri penale
Institutul Levantului, condus de Emil Constantinescu, a transmis luni un comunicat de presa extrem de agresiv la adresa lui Clotilde Armand dupa ce primarul Sectului 1 a anunta ca doreste sa infiinteze o scoala in cladirea in care functioneaza institutul condus de fostul presedinte.
„Clotilde Armand adauga la colectia de aberatii si minciuni la adresa Institutului Levant si demagogia de cea mai joasa speta”, se afirma in comunicatul transmis redactiei aktula24.ro.
„Clotilde Armand nu stie ce vorbeste. Cladirea Institutului Levant, la fel de improprie pentru o scoala, precum cabinetul de europarlamentar deschis de ea pe Calea Victoriei.
Intr-un comentariu pe Facebook, doamna Clotilde Armand deplange supraaglomerarea din scolile Sectorului 1 si isi propune sa preia cladirea Institutului Levant pentru a o transforma intr-o scoala. A avut aceasta revelatie trecand pe langa Arcul de Triumf. Oare? Daca ar fi trecut cu adevarat pe acolo si s-ar fi uitat cu atentie, ar fi putut constata ca sediul Institutului Levant nu este la cativa metri de Arcul Triumf, cum afirma, si ca este impropriu pentru o scoala.
Seria diversiunilor la adresa Institutului Levant, lansata de scriitorul Gabriel Liiceanu si fostul senator USR Vlad Alexandrescu, continuata de deputatul USR Iulian Bulai, este preluata acum de primarul USR al sectorului 1.
Clotilde Armand adauga la colectia de aberatii si minciuni la adresa Institutului Levant si demagogia de cea mai joasa speta. Insinueaza ca nimeni nu stie ce face Institutul Levant. Era foarte simplu sa caute informatii pe site-ul Institutului si afla. Dar chiar o intereseaza adevarul? A persevera in a prezenta Institutul Levant drept o sinecura poate fi interpretat drept analfabetism functional, dar, cu siguranta, dovedeste lipsa de profesionalism si rea-credinta. Conferintele organizate, programele si proiectele lansate, cu participarea unor personalitati prestigioase ale lumii academice internationale, aparitiile editoriale arata cu prisosinta ca angajatii Institutului Levant nu primesc bani fara sa faca nimic. Dimpotriva, aduc prestigiu si respect Romaniei.
La fel de demagogica precum prezentarea sediului Institutului Levant drept solutia care ar rezolva problema reala a supraaglomerarii din scoli este si intentia de a prelua aceasta cladire care apartine statului roman.
Clotilde Armand afirma si ca ‘institutia plateste salarii anuale de peste 500 de mii de euro’. Este o minciuna. Daca ar fi cautat adevarul, ar fi aflat ca un consilier expert gradul II are un venit lunar intre 2.746 lei – 3.028 lei net, iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetator stiintific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetator stiintific II (echivalentul unui conferentiar) – 4.177 lei net, iar al unui cercetator stiintific III: 3.117 lei net.
Postari mincinoase si instigatoare la ura, precum cea a doamnei Clotilde Armand, aduc niste oameni nevinovati, pasionati de cercetarea stiintifica si dornici de performanta internationala, in situatia de a fi haituiti si injurati pe retelele de socializare. In acest caz, Institutul Levant isi rezerva dreptul de a apela la toate instantele administrative, civile si penale pentru a obtine condamnarea celor vinovati.
In final, o intrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecuta intr-o duminica seara pe Calea Victoriei si am vazut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceti, n-ar fi bun pentru o scoala? Nu-l preluati si pe acela?”, se arata in comunicatul de presa.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat duminica seara sa doreste ca sediul in care functioneaza Institutul Levantului sa fie transformat in scoala pentru elevi. Institutul Levantului, infiintat in timpul Regimului PSD, este condus de Emil Constantinescu.
„Exista o mare provocare pentru scolile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, in cel mai scurt timp posibil, sa eliminam supraglomerarea din clase pentru ca elevii nostri sa invete in conditii civilizate. Am trecut astazi pe langa o cladire situata la cativa metri de Arcul de Triumf. Cladirea se numeste Institutul Levantului. In perioada in care Romania era condusa de Dragnea a fost infiintat acest Institut de Studii Avansate a Culturii si Civilizatiei Levantului condus de fostul presedinte al Romaniei – dl. Emil Constantinescu.
Ce face aceasta institutie?! Nimeni nu stie. Se stie doar ca institutia plateste salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!
Sa revenim insa la scoli. Avand in vedere deficitul unitatilor de invatamant din Sectorul 1, propun sa preluam noi cladirea in care functioneaza in prezent Institutul Levantului si sa o transformam intr-o scoala. De exemplu: aici poate functiona Scoala Pia Bratianu Nr. 2 (pentru cine nu stie, la scoala Pia Bratianu elevii invata in trei schimburi). Trebuie sa investim in viitorul copiilor nostri si sa lasam la o parte sinecurile din trecut”, a scris Armand pe Facebook.
Parlamentul a respins, in aprilie 2020, un proiect de lege initiat de un grup de parlamentari USR prin care se propunea desfiintarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului (ISACCL).
Institutul de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului a fost infiintat in 2017, in timpul guvernarii PSD, iar fostul presedinte Emil Constantinescu conduce in prezent aceasta institutie.
Initiatorii considerau ca „existenta acestui Institut nu se justifica, decat printr-o nevoie politica de generare de functii si pozitii de conducere si impieteaza asupra dezvoltarii cercetarii academice de cadre institutionale consacrate”.
„Si competentele si activitatea inceputa pana acum de catre Institut se suprapune in mod nefericit si ineficient cu obiectul de activitate si responsabilitatea altor autoritati si institutii generand conflicte de competenta (in privinta protejarii patrimoniului, de pilda, si a gestionarii monumentelor UNESCO), deturnand resurse si capacitate de decizie din zona institutiilor academice cu traditie si diluand forta institutionala a acestor institutii, in loc sa o intareasca”, sustineau acestia.