Scapa toti. Toti infractorii de rang inalt sunt salvati acum de CCR: Mazare, Oprescu, Nicusor, Cosma, Vanghelie si multi, multi altii
Decizia CCR prin care protocoalele de colaborare dintre SRI si Parchet din 2009 si 2016 au fost declarate neconstitutionale ii scapa de dosare pe toti infractori de rang inalt ale caror dosare nu sunt finalizate cu sentinte definitive. Mare parte dintre dosare contin, ca probe, interceptari realizate cu ajutorul SRI.
Iata lunga lista a grangurilor, in mare parte pesedisti, care vor scapa dupa ce din dosarele lor vor fi eliminate interceptarile.
Sorin Oprescu. ”La data de 05.09.2015, in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi de cei doi de la un numar de patru denuntatori pentru edilul municipiului Bucuresti. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”, arata DNA in comunicatul din 6 septembrie 2015.
Clanul Cosma. ”Inculpatul Cosma Vlad Alexandru impreuna cu alta persoana apropiata, prin acte materiale repetate, a pretins si a primit in perioada 2012 – 2013 de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale –denuntatori in cauza – importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale, pe care, in fapt, acestia le controlau (…) In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii”, arata DNA intr-un comunicat din 11 februarie 2014
Daniel Dragomir. ”In perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care indeplinea functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul Serviciului Roman de Informatii, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins si, ulterior, a primit de la un martor denuntator, administrator al unor societati comerciale, suma totala de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro (…) In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”, arata DNA intr-un comunicat din ianuarie 2015.
Cristian David. ”Ministrul David Cristian ar fi pretins, in anul 2007, iar, la data de 1 februarie 2008, ar fi primit suma de 500.000 de euro (…) In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”, arata DNA intr-un comunicat din ianuarie 2015.
Sebastian Ghita. ”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile, cu incepere de la data de 17 februarie 2015, fata de Ghita Sebastian Aurelian, deputat, sub aspectul savarsirii infractiunii de sprijinirea unui grup infractional organizat (…) In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.”, se arata intr-un comunicat DNA din februarie 2015.
Nicusor Constantinescu. ”In cursul anului 2012, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel, impreuna cu mai multe persoane, a constituit un grup infractional organizat al carui scop a fost comiterea mai multor infractiuni indreptate impotriva patrimoniului judetului Constanta precum si a unor infractiuni de spalare a banilor (…) In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”, preciza DNA intr-un comunicat din februarie 2015.
Marian Vanghelie. ”In perioada 2007 – prezent, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre primaria Sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte (…)
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si a Grupului de Lucru pentru Combaterea si Documentarea Infractiunilor de Evaziune Fiscala si Spalarea Banilor din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti”, preciza DNA intr-un comunicat din martie 2015:
Radu Mazare. ”In perioada 2006-2009, inculpatul Mazare Radu Stefan, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta (….) In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”, anunta DNA intr-un comunicat din martie 2005.
Si lista continua cu fostii primari Iulian Badescu (Ploiesti), Tudor Pendiuc (Pitesti), George Scripcariu (Brasov), Romeo Stavarache (Bacau), Gheorghe Nichita (Iasi), Andrei Chiliman (Sectorul 1) sau Gheorghe Stefan zis Pinalti (Piatra-Neamt), fostul presedinte al CJ Brasov, Aristotel Cancescu, fostul presedinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu, fostul presedinte al CJ Ialomita, Silvian Ciuperca, fosrul presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, fostii parlamentari, Viorel Hrebenciuc sau Tudor Chiuariu si multi altii, aminteste g4media.ro.
Dragnea nu se numara printre beneficiari. Liderul PSD Liviu Dragnea nu se numara printre beneficiari in conditiile in care in dosarul angajarilor fictive nu sunt probe (interceptari/filaje) facute cu SRI. O spune chiar judecatorul ICCJ Stefan Pistol, care a dorit sa il achite pe Dragnea. Vezi aici.
Iar, in ancheta Tel Drum, potrivit unor surse din randul avocatilor, procurorii au probe obtinute cu SRI pe mandat de siguranta nationala (MSN), nu pe mandatele obisnuite de supraveghere tehnica (MST). Doar probele obtinute cu SRI prin MST in baza protocoalelor (cel putin deocamdata) au fost declarate de CCR ca fiind nelegal obtinute.