Florin Iordache, autorul celebrei ordonante de urgenta 13 din ianuarie 2017, adoptata cu scopul de a-l salva pe Liviu Dragnea de inchisoare, e in continuare presedintele Consiliului Legislativ, desi PNL a promis in campania electorala din 2020 ca-l va schimba din functie. Florin Iordache incaseaza lunar 22.000 de lei, subliniaza news.ro.
In calitate de ministru al Justitiei in Guvernul Grindeanu, Florin Iordache a initiat ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, cu scopul de a-l scapa de inchisoare pe seful sau de partid, Liviu Dragnea. In seara zilei de 31 ianuarie, intrebat insistent de jurnalisti despre OUG 13, Florin Iordache se remarca prin celebra replica: „Alta intrebare!”. Cateva zile mai tarziu, pe fondul protestelor masive de strada, Guvernul abroga OUG 13, iar Florin Iordache demisiona din Executiv.
Odata cu instalarea lui Marcel Ciolacu in fruntea PSD, Florin Iordache a fost scos din prim plan, prin urmare nu a mai prins un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2020. Insa partidul nu l-a lasat somer. I-a gasit imediat o sinecura: in toamna anului 2020, PSD l-a impus pe Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, institutie care avizeaza consultativ orice proiect de lege. Astfel, fostul ministru al Justitiei a fost ”pedepsit” cu un salariu lunar de 22.000 de lei lunar (4.400 de euro).
Legea de functionare a Consiliului Legislativ nu prevede o limita de mandat pentru seful institutiei si nici o procedura prin care acesta sa poata fi revocat. Asadar, Florin Iordache a fost numit pe viata la sefia Consiliului Legislativ. Spre exemplul Dragos Iliescu, predecesorul lui Florin Iordache, a condus institutia timp de 17 ani, pana a iesit la pensie.
In campania pentru alegerile legislative din 2020, liderii PNL au promis ca de indata ce vor avea o majoritate parlamentara vor modifica legea si, odata cu actul normativ, il vor indeparta pe Florin Iordache de la sefia Consiliului Legislativ. Potrivit unor surse politice, liberalii aveau pregatit si un inlocuitor: fostul presedinte al CCR Augustin Zegrean.
De la finalul lunii decembrie 2020, PNL a format o majoritate parlamentara solida alaturi de USR si de UDMR, insa revocarea lui Florin Iordache din functia de presedinte al Consiliului Legislativ nu a mai fost, in mod surprinzator, pe lista de prioritati, desi modificarea legii era o simpla formalitate. Ulterior, dupa caderea Guvernului Citu, presedintele Klaus Iohannis a sustinut formarea unei coalitii de guvernare PNL-PSD, prin urmare, odata cu revenirea la putere a social-democratilor, Florin Iordache are functia garantata.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…